Filmrecension: Looking for självkänsla nu

Brevbäraren Eric Bishop befinner sig i livskris. Det är skälet till att han och hans vänner börjar undersöka outforskad mark: känslolivet. Precis som kvinnorörelsen på 70talet söker de efter inre styrka och letar psykologiska insikter med hjälp av brukslitteraturen: Med vems ögon ser du dig själv? Vem är din inre man?

Eric väljer sin stora idol, den legendariska fotbollsspelaren Eric Cantona. En kväll kliver Cantona helt osannolikt ut ur idolporträttet på väggen och in i Erics värld för att hjälpa till i jakten på självkänsla. Cantona blir Erics personliga tränare men framförallt livsfilosof. En egen Mia Törnblom att prata med varje kväll. Du har alltid fler val än du tror. Du måste ta tag i ditt liv. Första steget: raka dig, säger Cantona och så börjar det gemensamma projektet: att hitta Eric – i Eric.

Filmens generella budskap – tro på dig själv, berätta vad du känner och väga säga nej – är visdomsord som har riktats till unga tjejer i all evighet. Att det också är de insikterna som räddar en gammal manlig brevbärare ur sin kris är lika oväntat som rörande.

3 av 5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: