Live and direct – från SVT suspensoar

När SVT:s sportjournalister – många män och en kvinna – satte fokus på kulturen blev det svenska kulturlivet reducerat till inget annat än en manlig fotbollsreferens. Bara en kvinna representerad i detta pojkarnas omklädningsrum.

Och så väcks misstanken till liv: när “jobba-hem-nu”-gubbarna själva får välja handlar sportjournalistik om fotboll – och kultur handlar om män. Här, i SVT:s superkombo: kända kulturmän refererar till kända fotbollsmän. Vilken härlig stämning!

Medverkande i detta Kobra: Glenn Strömberg, Staffan Lindeborg, Zlatan Ibrahimovic, Staffan Valdemar Holm, Benny Fredriksson, Jochum Nordström, Stig Claesson, en sekt bestående av operagubbar i Italien – och en stackars Helena Salomonson blev intervjuad – anonymt – i egenskap av förbipasserande publik. Många män och en kvinna.

Namedroppade män i inslagen: Svennis, Micke Persbrandt, Puccini, Verdi, Ingvar Hirdwall, Kjelle (Självklart Kjelle!) Bergqvist, några fotbollspelare jag inte kan stava till typ Linderoth, Cratz och så Chopin, Bach, Händel. Några europeiska herrlag nämndes också: Inter, Milan, Stadsteaterns stundande fotbollsmatch mot Dramaten likaså.

Kvinnonamn som droppades: Meta Velander! (Tack, Benny F. Det var du som gjorde det.) Slutresultat alltså: 15 – 1, till männen. Ett helt vanligt Korpenresultat.

Så ligger landet i svt suspensoar!

One thought on “Live and direct – från SVT suspensoar”

  1. Pingback: Teatersport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: